Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Döden ligger latent bakom hörnet

För ständigt blir man påmind om den för varje dag
som går
Är det inte på Tv så står det i tidningarna
Coronan har nu skördat si och så många offer eller
ung flicka mördad av jämnåriga
Svartsjukedrama
Så sorgligt så
Eller att några har krockat med sina bilar eller att
någon annan har gått och drunknat
Eller så har någon fått cancer eller en hjärtattack och
har numera gått bort en för tidig död
Så jag vill påstå att döden finns här runtomkring oss
hela tiden
För döden gör sig ständigt påmind i alla väder
Man kan ju bli överkörd redan bakom nästa kvarter
om man inte ser upp

Döden ligger latent bakom hörnet
För det första vi får lära oss som små är att vi en dag
ska dö
Men när det blir av och händer är en helt annan fråga
En fråga som kan vara mycket svår att svara på
För det är väl ödes bestämt, antar jag
Så själv, så tror jag att jag redan står på kö hos stjärnorna
för att lämna in en dag
För endast stjärnorna mina vet ju om hur länge
min stjärna kommer att lysa innan den
slocknar helt svag..

Ken Cassel
10/12-2020




Fri vers av Ken Cassel
Läst 218 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-12-10 02:37



Bookmark and Share


  angela Täubert fd Jansson VIP
Så sorgligt att läsa...
men ändå så sant.
2020-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel