Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De långsmorda orden.



Jästa i sin dekadens
Som en avlång baguette
Torr men med flödande
margarin.

Ville vara mer än de var

Tog snabbt slut i hungrig
Trut,och i lyssnande
Åhörar-skarors öron.


Föreläsarens spruckna
stämma fick lindras av
ett glas kallt vatten

Medans I:a Världskriget
Pågick utanför.

Trist vara Nationalist
När människor slaktas

I hundratusen tal och
de flesta till sist kom
till insikt att det bara

Rörde sig om färgen
På en flagga.

Vart har den insikten
tagit vägen idag?


Undrade Drosty Hoffmayer


Där hon satt på sin veranda
Invid ett blåsigt alplandskap

Höll i ett fotoalbum från förr
Med bilder på förfadern den
då så omtalade agitatorn
Wertland Lamb


Lyssnade på radionyheterna
Att det stora landet i Väst

Vunnit en guldmedalj för
Att dom visst var bäst

The greatest of them all!

Som någon slags tröst
för sin inre stolthet?











Fri vers av Sefarge VIP
Läst 145 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-12-10 19:18



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Säga vad man vill om Trumph men någon imperialist var han inte.

2020-12-11

    Lena Staaf VIP
En stilla reflektion över det vansinne som både första och andra världskrigen utgör. Och alla de andra krigen. Inte minst de som det stora landet i väst ( det världsbästa?) satt igång och genomfört i Vietnam, Irak, Afghanistan och diverse andra länder.
2020-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP