Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tror fler borde bosätta sig utomlands några år för att se hur övriga världen väljer att göra när de behöver finna lösningar på gemensamma problem ...


Fem-procentslandet ...

... är ett annat epitet
på det land vi lever i
bortom övriga universums
verklighetsbaserade normalitet ...

Här är fem procent 
lika med en överväldigande
fördold mörkertals-majoritet
Om man nu ska ta till sig
och tro på hur det presenteras
som dagens stora nyhet ...

Så vad handlade nyheten om?
Det skulle jag i och för sig
kunna dryfta en hel del om
men det är faktiskt egalt 
i det jag vill förmedla med dessa ord

Det är mer en del av en större 
perceptivt konceptuell verklighet
oavsett vilket slag av 
lösnummersäljande aktuell nyhet
det handlar om 

I fem-procentlandet
har det kommet att bli
lite av en tradition över tid
att när fem procent 
lider av någon form
av orättvisa 
eller
ojämlikhet

lyder receptet
som förskrivs
för att på det hela
permanent råda bot

på en försämring
till samma nivå
för övriga nittiofem procent
istället för att 
se till att de fem procenten
får stöd och hjälp 
att uppnå samma nivå
som alla andra

Att föreslå 
en sådan lösning
finns det dock ingen 
som ens tänker tanken
på att försöka göra

såvida det ej då handlar om
någon som är 
en tillräckligt stor idiot
vars övertygelse
om att lyssna på 
vad det sunda förnuftet
säger om situationen

är större än densammes
lojalitet mot 
den styrande minoritetens
majoritet 
i ledningen för nationen ...

 

 

 

 

 

_________________________

Tidigare publicerad här i juli 2012

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-12-11 02:22



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando
väl betänkt om samhällets makter i vårat land
2020-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP