Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fläckar och svaga andetag

Röda fläckar av närvaro

Ett spår i hjärtats frosthölje

Andas ytligt och tänker vinterkvällar 

Blodet isar sig i spruckna ådror 

En doft av saknad gör sig påmind 

 

Minnen finns alltid som vissna löv

Några färgglatt vackra 

Andra bruna och naggade i kanten 

Rött är kärlekens och julens färg

Vitt är vinterns och oskuldens

 

När de möts bildar andetagen

Frusna inandningar som brinner 

I den djupaste mörkröda nyans

Hjärtat förmår själen att uppfatta 

 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-12-14 07:05



Bookmark and Share


  Magica VIP
Berörande, kram
2020-12-16

  Lars Hedlin
Känsla och ton som berör
2020-12-15

  ULJO
Så ödmjukt skrivet.
2020-12-14

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om minnena som finns kvar både i hjärtat och själen!
2020-12-14

  Solstrale VIP
Covidfläckar på lungorna började jag tänka på, och ryser av obehag... Bra balans i texten! Gillas!
2020-12-14

  Nanna X
Känslig och färgrik dikt med en underbar rubrik.
2020-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP