Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2020.12.11 fredag


Springer så fort

 

Hon heter ”springer så fort
att man inte hinner hämta andan”
och dansar vid foten av kalkbrottet
bortanför ån vid lönnen med de vida grenarna.
Denna sällsamma lek för att finna kärleken i alltet.
Du vet, det oändliga.

Nu står vänskapen och iakttar
de gamlas sammankomst för att
om möjligt få en chans att leva med henne.
Tätt sammansluten vid hennes sköte vilar
den åtrådda sitt härbärge.

Med endast en klänning drömmer hon
sig vidare ut i kosmos lockande ljuspunkter.
Jag sätter mig genast vid åsynen av den fägring
som uppdagas genom hennes blick.

Tillsammans träder vi in i Templet för att tillbe
den högste som funnits, finns och kommer att finnas.
Där är svaret på hennes vandring, liv och glädje.

 




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-12-11 12:03



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Fantastiskt vackert i ordval, språket, associationerna och detta vida kosmos... Livet bjuder upp till dans!
2020-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP