Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


tack för idag älskade uggla kram <3


Grannen

 

 

Det var trångt därinne
men högt i tak
de hårda träbänkarna var inte sittvänliga
grannarna skavde mot varandra
 jordgolvet var täckt av breda träplankor
... ett namn var ingraverat på varje
och ett kors
lukten sipprade ut i rummet
mellan skarvarna
de skavande grannarna var medvetna
tolvslaget inföll med mörkret
ljudet under golvet berättade
 andarna stampade takten till musiken, liksom grannarna
Den täta dimman svepte in mellan bänkarna
skruvade sig fram mellan raderna
trängseln och grannarna
den hade passerat kyrkporten som var stängd med sju lås
orgeln spelade obekymrad om den sena timman
musiken torkade långsamt bort dimman
som droppade sitt hår längs murens vägg
grannarna upptäckte då fågeln svävades högt ovanför
de vita vingarna banade väg
så rymden öppnades mot det taklösa
stjärnornas språk talades
ur munnen
 när de sju låsen på porten öppnades
och Rattelbone smög ut i mörkret
försvann med ett vrål

klockorna klämtade i en kyrka full av ansikten
en ros växte upp mellan väggen och kyrkfönstret
och äppelträdet som länge stått förtorkad nere vid smidesgrinden
sköt nya skott
knopparna talade själarnas språk. hösten skulle skörden bli stor
 
 

 




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 86 gånger
Publicerad 2020-12-11 17:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP