Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spegelgåta

Vad är det som går och går
och kommer fram
till en dörr som är en spegel?

Vad är både hunger
och mättnad
vila och frenesi?

Jag minns hur dina händer
formade mig som en figurin
skulpterad av strand och ljus.
Hur din mun uttalade ord
som ingen någonsin uttalat förut.

De ringlade som rök runt mitt hjärta
som dimmiga minnen från min urtid.

Jag försöker transkribera
blicken i dina ögon
till ett språk jag förstår
men tänker att tiden
har sprungit ifrån oss
som ett rovdjur med blodvittring
och att kvar finns de många frågorna
som saknar skriftspråk och tolk.

Vad är det som går och går
fram till dörren
bakom vilken kärlek kan omsättas i liv
och drar igen den
med ett svagt knäppande?

Av alla gåtor
är kärleken den svåraste.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 133 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-12-11 22:36



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
"kvar finns de många frågorna"... och vår glömska av språket som förstår dem.
2021-01-22

  Grävling
Intressant. Den påminner mig om en dröm som jag hade för ett par veckor sedan, där en man med spegelögon lämnade gåtor som jag skulle följa för att hitta honom. När jag till slut fann honom i drömmen stod han på andra sidan en glasruta i en dörr och jag trodde för ett ögonblick att det var min spegelbild jag såg.
2021-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP