Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julkaos

Julgröt på spisen
den kokar över
brandlarmet går
lillan det söver

Granen är stulen
bonden blir sur
polisen agerar
pappan satt i bur

Julspriten slut
flaskan är tömd
tomten är full
julsäcken glömd

Kakor på plåten
när kvällen skymmer
pepparkaksgubben
bort han rymmer

Granen är grann
kulor och glitter
en stövel till fot
småbarnsfnitter

Juleljusen tända
men elen tog slut
räkningen obetald
så läget nu akut

Ugnsluckan öppen
skinkan har rymt
gästerna tyckte
att det var grymt

Tomtebloss i granen
vackerheten vinner
ramlar från grenen
hela huset brinner

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 335 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-12-18 07:05



Bookmark and Share


  Yrre VIP
huhu! roligt denna :)
2020-12-20

  Ewa-Britt Nilson VIP
Livet i full rulle
folk så mycket
skulle, så tänkte
väl även den fulle,
en jul i god fas, men
inte blev det nå´t
så´nt "kalas" där
hade nog behövts
en bas...

2020-12-19

    Lena Staaf VIP
Ha ha, grymt roligt! Fast inte i verkligheten, förstås.
2020-12-18

  Solstrale VIP
Julakuten nästa!
Detta var nog den bästa underskriften till antijulaktivistens aktioner... Superbra och supersann!
2020-12-18

  Öknens Ros VIP
Här var det fullt kaos, kan det bli värre?
2020-12-18

  Feliaxel VIP
Hoppas att alla får en lugnare jul än denna
2020-12-18

  lodjuret/seglare VIP
Människor vilka inte har värre problem än hur att slå in julklapparna, de borde verkligen inte slå in fönsterrutor i present, det blir så mycket kross och splitter då. Texten påminner om att även brandkåren skall ha något att göra. De tränar släckning genom att sätta eld på 'saker' och byggnader. De har roligt på jobbet helt enkelt. Går det inte 'hem' att leka pyroman på lediga stunder, då skall du nog bli lekare istället.
2020-12-18

  Marita Ohlquist VIP
En sådan jul vill vi inte ha
nej, glädje och frid skall det va
2020-12-18

  AiA Maria den fria
Här är en jul som utmanar till att se ur ett annorlunda perspektiv
med en medföljande påminnelse om att vara varsam med ljusen

Tack!
2020-12-18

  Maria Sundelin VIP
Ibland går allt åt fel håll
2020-12-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO