Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mentalist

När man trodde att man behärskade terapisvängen någorlunda dyker naturligtvis ett nytt besvärligt ord upp mentalist. Något i mitt bakhuvud säger att det finns en film med titeln mentalisten men jag kan lika väl vara ute och cykla. Skit detsamma det kan vara en avknoppning på floskelterapeuternas stjärnhimmel. En av mitt yrkeslivs större motgångar anser jag är psykologernas fackliga framgångar var när de lyckades få yrket klassat som ett legitimationsyrke med allt som där följer i form av trovärdighet, social prestige och löneutveckling.
Men jag förvillar mig vad är nu en mentalist?
KBT personen känner väl de flesta till. Den kognitiva beteende terapeuten. Han löper en viss risk att bli omkörd av MBT mentalistbeteende terapeuten. Bevaren eder för falska profeter läser jag i min gamla ärvda bibel.




Övriga genrer (Satir) av Sören Turesson VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-12-12 20:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Med egen klokskap kommer du längst.
2020-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP