Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

3:e advent

 

Hans steg ekade mellan husen 

på regnvåta kullerstensgator 

upplysta av gasljuslyktor 

 

upplysta fönster vittnar om 

folkets längtan till jul 

stjärnor som lyser 

lampor som blinkar 

ögon som tindrar 

barn som stimmar 

 

3:e advent det är idag 

11 dagar kvar till jul 

gläns över sjö och strand 

spelas på radion och i tvapparaten 

granen står så grön och grann i stugan 

 

ekot av sankta lucia ekar mellan husen 

gasljusen speglas på regnvåta gator 

stjärnor lyser i fönstren 

jul jul strålande jul spelas på radio och tv 

julegröten på spisen den puttrar . 

 

3:e advent det är idag 

3:e ljuset vi tänder idag .. 




Fri vers (Fri form) av Mr_Solstråle
Läst 319 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-12-13 09:07



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Dagarna ilar
liksom vi kilar
men på julafton
vi gott efter allt
jobb utfällda vilar
och ljuvligt mot
familjen smilar...
Så skönt Du nu
speglar Luciadagens
gång, ännu en text
som skulle kunnat
bli en sång...

2020-12-13

  Solstrale VIP
Julstämningen når hjärtat med dina rader! Härlig Lucia!
2020-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Mr_Solstråle
Mr_Solstråle