Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Luciamorgon

 

Ur natten vaknar ljuset
i arla morgonstund
Ett tåg av ljus runt huset
en tärnas högtidsstund

Då Lucia sprider ljus
till husets alla vrår
Stjärngossarnas stjärnor
från år till år består

Se tomtenissar tassar
på rad mot julegröten
Det tisslas och det tasslas
i kön där invid knuten 

En sång om Julens högtid
och om Staffan i sitt stall
En helga natt i juletid
och om vinternatt så kall

När natten blir till dag
vi samlas runt vårt bord
Alla smakar lussekatten
till glöggen hemmagjord

Ett skimmer över nejden
då vi tänder våra ljus
En julefrid snart kommer
till varje hem hus

Copyright © AndLou

 

 




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-12-13 09:33



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
En ljuvlig dikt med vacker lyrisk romantisk prosa...
2020-12-14

  bibbi ahrnstedt
Fint diktat och rimmat, det här behöver vi
2020-12-13

  Ezmeralda VIP
Så fint, känner redan av julefriden.
2020-12-13

  Kungskobran VIP
Härlig juldikt passar perfekt till Jenny Nyströns illustrationer
2020-12-13

  Kajan VIP
Sällar mig till skaran, och applåderar!
2020-12-13

  Feliaxel VIP
Fantastiskt vackert
både ord och bild
2020-12-13

  Sparvögat VIP
Så sköna ord om en vacker tid...
2020-12-13

  Lena K Nilsson VIP
Stämningsfullt och fint!
2020-12-13

  Öknens Ros VIP
Stämningsfull juldikt, fint komponerad.
2020-12-13

  ULJO
Magiskt vacker Luciadikt.
Tack för den!
2020-12-13
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP