Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snökysst Mossa

Vinterkylan stiger in sakta

dagarna sover mer och mer

i längtan efter ljuset

efter värmen och livet

Ute i skogen sover träden

en del tätt samman

en del ensamma

precis som vi

en snökysst mossa ligger på stenarna

bäddar in dem

ruvar dem i natten

djuren går på ljudlösa steg

för att inte väcka skogen

ett lätt puder av snö faller från en gren när en ekorre sätter sig tillrätta

en puff av snö när en skogshare hoppar till

kliv in och stå still

känns doften, den lite stickande isdoften

när det nalkas snö

Känn den lätta frosten nypa i kinderna som en liten entusiastisk moster eller faster på kalas

känn fötterna

hur de står på den mjuka stigen

känn skogens lugna puls, sovande i återhämtandets sömn

lång ifrån stress, måsten och vinstbehov

ta ett andetag

andas en gång till

se hur din andedräkt blir till en virvlande ånga innan den äts upp av den friska luften

våga vara i nuet

våga se vad du har omkring dig just nu

våga vara lugn

våga få vara

 




Fri vers (Fri form) av Nikolai Jungsin VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-12-13 10:30



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fint att få följa med på denna ordvintervandring.
2020-12-13

  Öknens Ros VIP
Härlig, ljuvlig vinterdikt! Målande bilder, man känner doften av vinter! Snyggt jobbat!
2020-12-13

  Sparvögat VIP
Så underbart levande tecknar du skogens innersta väsen i skönhet...
I djurens och vinterns andetag vill jag vila i nuet i din fantastiska dikt...
2020-12-13

  Larz Gustafsson VIP
Jag gillar inte snö och firar inte jul, men jag gillar verkligen "snökysst mossa".
Något jag önskar att jag själv skrivit.
2020-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP