Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

frestelser och baktändning


mitt i feberyra, migrän och smutstvätt
hittar jag bitar av dig
små andningshål, skäggstrån och
rester av papper med skrivna ord
det ligger liksom ett väsen och dallrar
lugnt, men också smekande trots
i min säng, mellan lakan jag bytt sedan
dess att vi bebodde dem, i hemlighet

mitt i längtansyra, diesel och diskvatten
upp till armbågarna stannar jag upp
letar mig vidare, ut över åkrarna
smeker bort en slinga hår, från ditt ansikte
men det är som om jag inte ser längre
den där vägen, dit bort mot, havet
vandrar mina händer över en tallrik, en kopp
kaffe du druckit ur för länge sedan

mitt i karnevalsyra, frisk luft och skurvatten
hittar jag en perfekt lösning, tar en värktablett
vitlök lär bota snuva, driver vampyrer på flykt
jag saknar dig, men är ändå lugn
jag går nu, till något jag ingenting vet om
cirkustältet är vidöppet, jag svingar mig
i en trapets. dricker rödvin och hoppar
ut från första bästa avsats, rätt ner i korallrevet

 

 




Fri vers av Lili Samuelsson VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-12-13 18:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lili Samuelsson
Lili Samuelsson VIP