Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Litterära brottstycken" (515)-Sten Wiking


DEN OPÅLITLIGE POLITIKERN

Den motsägelsefulle och irrationelle
Ture Nermans (1886-1969) poetiska,
journalistiska och politiska karriär,
utgjordes ofta av dimridåer och mot-
sägelsefulla ställningstaganden,
som både kommunist och socialist.

Som Leninvän och antinazist visade
denne opålitlige politiker vilken sida
han egentligen stod på,
genom att ange den engelske agenten
Frederick Rickman (1902-1985)
till statspolisen,
vars uppdrag var att sabotera svenskt
bistånd av järnmalm till Nazitysklands
vapenindustrier.

Att vara för är inte att vara emot.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 190 gånger
Publicerad 2020-12-13 23:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP