Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sterbhus

trampolin:

1967
man möter kvinna
kvinna möter man
två jointar senare
och dimman faller
likt kläder faller

det var ett sjuhelsikes knull
tyckte han
hon avvaktade tills dagen efter
med ett positivt uttalande
då hon testat hans kapacitet innan frukost

utfall fördel
det började också gro ett embryo den morgonen

profan:

det var kärlek av högre slag
ögonkast och mun som mötte annan
gifta tre månader senare

små fjärilssparkar inuti
hon höll händerna runt magen, vaggade
små slag

sparkar utifrån
hans skosula gjorde avtryck
även i själen
men då förstod hon aldrig

hon var lycklig
och han älskade henne gränslöst
som han kom att göra under alla år

missfall

rapport:

kvinna förlorar foster
i 22:a veckan
svårartade blödningar
akut operation

hon grät sakta den dagen
saknade sparkarna
inuti

frekvensen ökade av sparkar
utifrån

skuld

tandläkarräkningar:

17 besök
5 implantat

en tandstensborttagning

en gång hade hon ramlat nerför trappan
annan tandläkare vid nästa besök
på grund av en dörr
som smällde igen av vinden
en framtand utslagen

rapport 2:

höggradigt gravid föder kvinnan
ett barn, en flicka
låg födelsevikt
välskapt och fin

de var lyckliga den tiden

under åren födde kvinnan ytterligare två barn
båda pojkar

han slog henne
men efterlämnade aldrig synliga märken
barnen såg kvinnan gråta

"kom, jag skall trösta dig", sade lillkillen
fyra år

skam:

den slutna familjen
hon hade det bra
fem olycksfall
akuta sjukhusbesök
han höll henne i handen
tröstade
viskade "jag älskar dig
men om du lämnar mig så dödar jag dig"

barnen växte
hennes skam växte
och hans makt tog oanade proportioner

kick off:

1994
familjeterapi
ett sista försök att lappa ihop

hon ser ingen utväg
han ser sin
barnen är stora nog att flytta hemifrån

hon lämnar

in memoria:

kremerad
strödd i minneslund
kvinna 54 år knivdödad i sin bostad

prolog:

den sista tandläkarräkningen
ligger obetald i dödsboet

 




Fri vers av Lili Samuelsson VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-12-14 13:13



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Sparar som bokmärke, applåder ekar så...
2020-12-15

  Gunnar Hilén VIP
Tack Lili.
2020-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Lili Samuelsson
Lili Samuelsson VIP