Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem försökte att få dig död?

 

Mitt barn

Varför gråter du?

Varför rinner tårarna ifrån dina kinder?

 

Mitt barn

Varför är du arg?

Vad har världen gjort emot dig?

 

Mitt barn

Varför känner du dig ensam?

Du har ju bekanta runtomkring dig.

 

Mitt barn

Vad har gjort så att du stänger in dig?

Vad har gjort så att du tar avstånd ifrån alla?

 

Mitt barn

Varför skadar du dig själv?

Varför känner du sådan smärta?

 

Mitt barn

Vad har livet gjort emot dig?

Har du aldrig känt kärleken?

 

Mitt barn

Varför är dina ögon röda?

Varför har du märken på armarna?

 

Mitt barn

Varför får du mardrömmar om nätterna?

Varför känner du ondskan?

 

Mitt barn

Varför känner du dig övergiven?

Varför är dina föräldrar inte där?

 

Mitt barn

Har det något att göra med bomberna?

Har det något att göra med att fly landet?

 

Mitt barn

Har det något att göra med att komma till ett främmande land?

Har det något att göra med främmande människor?

 

Mitt barn

Har det något att göra med att passa in?

Har det något att göra med främmande kultur?

 

Mitt barn

Hur djupa är såren i ditt hjärta?

Hur många tårar har du fällt?

 

Mitt barn

Hur kan du inte le?

Hur, när du förväntas att göra det?

 

Mitt barn

Vem kan ha skadat dig?

Vem kan vara orsaken till ditt krossade hjärta?

 

Mitt barn

Vem sträckte inte ut sin hand?

Vem brydde sig inte om dina känslor?

 

Mitt barn

Vem försökte få dig tillbaka till bomberna?

Vem försökte att få dig död?

 

Mitt barn.

 

 

 

 

Copyright: Arnela Arre Kurbegovic

(2020 - 12 - 14)




Fri vers av Arnela
Läst 168 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-12-14 14:06



Bookmark and Share


  Stisse
En stark text som berör.
2020-12-16

  ULJO
Barn ska leva i trygghet. Inte i våld och terror.
2020-12-15

  S.A.I. Steve Lando VIP
Gripande väl
2020-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Arnela
Arnela