Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Midnätter

Snön har sin egen tystnad
där nätterna faller och går
mellan åldrade granar,
längs bergens konturlösa kroppar

dödsuret klipper med vingarna
och tråden av korsspindelssilke
släpper från fönsterkarmen
intill ditt ansikte

och djupt i förna och mull
multnar benen från rådjur och dröm
lager på lager av gnistrande frost
täcker jorden som bar dig




Fri vers av Grävling
Läst 194 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-12-14 21:09



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
jorden som bar dig!!! Ja tack Moder jord!
2020-12-15

  Stanley Rydell
Ett metaforens ekologiska mästerverk!
2020-12-15

  Kungskobran VIP
Intensivt var ordet
2020-12-15

  Lottie Ålhed VIP
Vackert med Midnätter. En egensinnig naturupplevelse som bär grävlingens singnum. Fint.
2020-12-14

  Judas Ekholm VIP
Jisses vad du kan skriva, fröken. Känns fantastiskt att få simma runt i ditt litterära drömlandskap efter månaders frånvaro och sjukhusinläggning. Du är vitare än snö, men det svarta haglet glimmar vasst i skaren.

Tack för läsupplevelsen! <3
2020-12-14

  S.A.I. Steve Lando VIP
underbar beskrivning
2020-12-14

  Ulf Carlsson VIP
Snön som ett tröstens täcke.
Mellanstrofens situationsbild fokuserar effektivt på betraktaren vid fönstret och dennes reflektion över tidens gång.
"Av jord är du kommen".
2020-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling