Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

December i mitt hjärta

Hovar av silver.
Renarnas vinterfärd.
Över de snötäckta granarnas rike.
Förlorar mig i det magiska.
Blåser bort mina egna snöspår.
Släden glider i midvinterkvällens indigoblå.
Snart är de här. Snart. Snart.
Försjunken i drömmar.
Drömmar med hyacintdoft.
Den varma glöggen gör mig mysigare.
Den öppna elden gör mig varmare.
Den trolska stämningen gör mig till barn på nytt.
Framme står en skål gröt till tomtefar.
Kanske vill han ha lite knäck, lite julmust eller varför inte
en marsipangris.
Jag sträcker mig efter chokladen, för jag vet att på julen får man ta av det undre lagret.
Jag siktar in mig på Höstnougaten, den med kaffesmak. Mmmm.
Efter Kalle blir förväntningarna inför kvällen nästan för mycket att
bemästra för barnen.
Otåligt de trängs vid de snösprayade fönstret för att se en skymt av tomtefar.
Har de riktigt tur kanske även se en skymt av renarna.
Renar med hovar av silver.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 98 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-12-15 17:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP