Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi skövlar också skog i Sverige


Rotvält

innerlighetens skog är raggig och grov
gammal och full av mossiga fjäll
här finns inte mycket för den som bara vill ha
ta något snabbt

för snabbmänniskan finns bara hennes egna namn på skogen

granars mångspråkliga famn
visst värjer ni er under månen
när flatskratt kommer gående
ack ack lilla snabbmänniskan med sitt korvgrillarliv


snart finns endast
timmer
avverkningsyta
stock
rotvält
intäkter
och skogsvårdsstyrelsen




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Magdalena Eriksson VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-12-15 19:43



Bookmark and Share


    Kämpendahl VIP
Den som förstör naturen förstör Skapelsen.
2023-06-22

  rostspik VIP
Kreativa nybildningar här: "snabbmänniskan med sitt korvgrillarliv"
2023-06-19

  Kajan VIP
Skogen är en del av vårat ursprung; hur bortkopplade många av oss är blir tydligt i texten. En själlös tillvaro blir synlig på flera plan.
2020-12-16

    Lena Staaf VIP
Den moderna avverkningen som skövlar och tar allt är en styggelse och förstör livsbetingelserna för växter och djur. Bidrar dessutom till klimatförändringarna.
2020-12-16

  Marita Ohlquist VIP
Avverkningen ger stora sår i naturen
trist både för människan och djuren!
2020-12-16

  ULJO
Skogen stövlas på livets bekostnad. Det är synd.
2020-12-16

  Nanna X
Jag var en gång gift med en skogsägare, vi gallrade skog emellanåt och sålde till Sydved. Sydvedsmannen som inspekterade gallringen hade en vacker inställning till träden: Henne kan du ta, men henne ska du låta stå och få några årsringar till.
2020-12-16

    Max Poisé
Ren och skär rotvälska...
2020-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP