Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet är en maskin?



Det är konstruktionen som överlever
Mot alla odds,i alla dess former

Och du säger att Du är Unik
Må så vara.


När allting är en konstruktion
i minsta smådel

Och konstruktören är uppbyggd
av alla smådelar som förändras
och fördelar sig inuti sig själv

Det är därför man aldrig kan se
Alltet för den är en del av allt


Och blomman som öppnar upp sig i
ditt varma vardagsrum mitt i vintern

Den struntar väl i att den växer i en
kruka och att det snöar och är minus
-grader där utanför


När förutsättningarna är de rätta för
sin konstruktion

Vi kallar den visst för Amaryllis
och gläds åt dess scharlakans Röda
färg.

När orden i sina meningar dansar
runt i dina ögons givna ramverk


Och vi i själva verket är lika
lika och olika

Som konstruktionen inuti oss


Och blomman i fönstret talar
till dig med sin uppståndna
Livskraft,utan ord

Och vad den säger är
upp till dig att känna efter

Om du vill dela dess mening.















Fri vers av Sefarge VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-12-15 21:23



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Vackert och ödmjukt skrivet om människan som en maskin och kanske även mänskligheten som vi är en lite beståndsdel av. Vi behövet värme, näring, vatten, astimulans för att blomma ut.
2020-12-16

  Kungskobran VIP
När alla förutsättningar klaffar är livet underbart
Fint fångat av dig
2020-12-16

  Bodingen VIP
Japp, livet är en maskin, synd bara att måndagsexemplaren verkar bli flera, inkörningsproblem blir det alltid men Skaparen har haft många galaxvarv på sig att fixa till dom.

Annars en mycket tänkvärd vers, djup men även relevant, bravo!
2020-12-16

  Scarlett Miryam VIP
Den uppöppnande blomman har rätta inställningen - den behöver inte tjata om hur unik den är och försöka vinna använgare, den ÄR.
(Men om dess färg inte gladde oss, hur länge skulle vi tillåta den att leva?)
2020-12-15

  bumerang

just så, vi kan aldrig se Alltet (Gud?)
för att vi är en del av det.
Varför söka?
För att det är spännande att inte veta
2020-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP