Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuggspel

Världen är övergiven och jag har känt
0 timmar solljus i hela december på min hud.
Finns du där i skuggan bakom ett träd?
(som sträcker sig över hela marken)
Jag undrar - det klyver i mig
och gnager, men jag undrar.

Och världen är övergiven.
Tända gatulampor
och skuggor över ensliga gungor
och jag vill fly härifrån, men måste se
så att skuggorna inte försvinner.

Jag önskar att jag bodde i storstaden.
Här finns hus och träd,
men för lite av båda
omöjligt att bli mätt.
Här saknas alltid någonting
som ljuset.

Min hand måste alltid vara fylld
en axel eller hand eller vad som helst egentligen.
Kanske några smulor jord.
Men tomrum klarar jag inte av
speciellt nu när världen är övergiven.

Jag har inga vantar;
dem glömde jag hemma.




Fri vers (Fri form) av Kajsa M
Läst 208 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-12-15 21:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kajsa M