Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att ha syskon, det är nästan lika med att bli fostrad av en jämnåring, därför de skjutsas till en massa aktiviteter efter skolan, jag menar för att hålla isär dom, men ibland skulle det vara bättre att få eget.


Det där var ingen bra tid i livet.

Det är sommar
Det är sommar
Minns du den
Minns du den

Nä, vad sysslar du nu med?

Det är Somm.., det hör du väl, jag sjunger.

Kan du inte sjunga någon annanstans?

Men vadå för?

Låter för jävligt.

Det är sommar
Det är sommar
Minns..,

Aj, men sluta!!

Mamma! Han drog mig i håret.

Ja! Men hon sjunger ju så fult.

Men kan ni inte sluta bråka, hur många gånger..

(Det dånar från pojkens rum)

Nej! Nu har han satt på den hemska skivan.

Alltså, kan ni varva ner er lite, djävla ungar
blir vansinnig på dom en vacker dag, sluta!!

Du grabben, här ser du djungelns konung.

Nej! inte Baloo..

(En nyckel hörs knappt i dörren, någon smyger sig in)





Att ha syskon, det är nästan lika med att bli fostrad av en jämnåring, därför de skjutsas till en massa aktiviteter efter skolan, jag menar för att hålla isär dom, men ibland skulle det vara bättre att få eget, så fort man klarar vardagen själv.

Hur många
lever i konstant misshandel i en destruktiv familj?

Varför måste man bo i fosterfamilj?

Kan inte den unga kvinnan få chans till eget boende?

Och nya möjligheter i vardagen där ute finns andra
som inget hellre vill än att få lära känna henne men
så börjar det komma in översittare som förstör allt..

Och därför är det en öppen fråga;

"Det där var inget bra"

Ibland undrar jag om inte det kunde fungera med
samma bostäder som 70+ kan hyra men inte hyrs.

Ja, du menar att hyra ut dem till unga utsatta kvinnor
istället för fosterhem? Ja, det är en god tanke kanske.

Hm, kan jag återkomma lite senare?

Ja visst, jag försöker hålla mig undan familjen.

Hur?

Låser min dörr till mitt rum, tur jag har eget rum.

Stackarn, så här ska du inte behöva ha det.

Jag orkar snart inte mera,
räknar dagarna tills jag blir myndig.

Du missar så mycket av skolan.

Jag vet men den tiden är ingen här hemma
den tiden är min ända chans att få vila mig,
hjälp mig, mitt liv blir förstört, jag missar allt..




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 109 gånger
Publicerad 2020-12-15 21:42



Bookmark and Share


  Catherine Brandt VIP
Det ska stå "jämnåring" och "ända" fast det inte är korrekt skrivet en (hemlighet)
2020-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP