Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattens brus

 

 

 

Himlen lägger sina fötter över människans 

strävan över covid över departementen över 

allt som falnat 

 

inatt står himlen i sin vanliga gärning 

 

människor begravs av svält inunder samma 

valv 

 

kön bultar någon bakar inför julen 

någon hostar vissa tror att döden tar 

dem 

 

vissa vaktar sina barns andning 

 

själv rädd för organisationen. 
vågar inte ännu skaffa regelbundna 

utgifter. Imorgon inväntas som alltid

 

 bomben. 


har varit för ärlig för ärlig 

 

himlen kikar ner med allvarsamma tyngder 

Och någonstans längst in i det gula rummet 

i det röda lilla huset med den lilla allen 

 

spritter ännu benen. Längtar lemmar efter oss

och det lilla stora livet. 

 

 




Bunden vers av smultronbergen VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-12-16 01:18



Bookmark and Share


  PPQ
så fantastiskt vackert
2021-02-20

  Gunnar Hilén VIP
JMan blir nyfiken på att veta vad "bomben" är och betyder. Under tiden får man njuta av "längtar lemmar...".
2020-12-16
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP