Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Decemberväder

 

 

nu är åter himmel blå

solen åter strålar

förundrat man ser på

sol som allting målar

 

kala grenar dock mist blad

men gräsmattor gröna är

ljuset gör en så glad

inget mer jag begär

 

men på julaftons dag

jag önskar snörik jul

då ska i alla fall jag

ut i snön och ha kul

 

barnasinnet har jag kvar

blev nog aldrig riktigt stor

barnslig jag alltid var

fast jag tituleras farmor

 

hej mitt Vinterland!

till mig kom tillbaka!

vill ej ha sommarsand

jag dig har sakna'

 

ur led årstiderna är

men jorden den snurrar

Kung Bore är tvär

han bara grubblar

 

om jag önskar riktigt hårt

kanske uppfylls min bön

det ska väl inte va' så svårt

kanske kommer snart snön

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-12-16 10:42



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Längesen nu man kunde rejsa på nån tjockt isbelagd sjö. Lyssna nu herr Bore, först polarkyla i några veckor, sen snö, inte tvärtom som de senaste två decennierna!
2020-12-17

  Kungskobran VIP
Jag vill göra snögubbar, snölykta kasta snöboll göra snöänglar, snögrotta,åka kälke skidor bli röd om kinderna och mura någon
2020-12-16

  överlevaren VIP
Bra diktat!
2020-12-16

  Solstrale VIP
Fint att du har barnasinnet kvar i alla dina dar! Märkvärdigt med dina ordval, jag har inför morgondagens lucka, använt mig av flera av dem i avsnitt 17 och 18... Häftigt med synkroniserade tankar på poeter.se vissa dagar...
2020-12-16

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om snölängtan! Men vi kan nog förvänta oss fortsatta varma vintrar. Med en liten köldknäpp mitt på, kanske i januari/ februari.
2020-12-16

  ULJO
Det som fattas är snö. Vit härlig snö.
2020-12-16

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om längtan efter en vit och gnistrande snöig jul!
2020-12-16

  AiA Maria den fria
En bonad på min vägg påminner om ”Att våga vara en smula barn är att vara verkligt vuxen”
Just som din fina text!
Låt oss drömma :)

Tack!
2020-12-16

  Feliaxel VIP
Hoppas kung Bore dyker upp till jul
Och vi får en jul med snö
2020-12-16

  Sparvögat VIP
En härlig dikt som målar upp en önskan om en snörik jul...
Vackert fångat!
2020-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP