Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vinterträd

 

 

dimman smyger runt trädets grenar
skapar frostull av is i skymningen
långsamt väver natten löv
av frost över nakna grenar
trädet mindes sin fallna dräkt
lockar dimman att väva
vacker bild över frusna grenar
då gryning smyger över skönskrift i snö
är vinterträdet fullt
av tystnad, en frid så namnlös
att skönhetens ande stod andlös
frusen viljas levnadsteckning beröra
Trädet, en gång starkt sjungande
tecknar sin egen vintersaga
stark är dess levandsvilja
blommar till vår




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-12-16 11:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP