Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Prövning

 

 

att vara människa inte lätt

alla har sitt eget sätt

prövningar har vi alla

för frestelser vi kan falla

 

dock livet sina offer skördar

liemannen är den som mördar

han ingen skillnad gör

oavsett din kulör

 

vare sig du gör fel eller rätt

hittar han alltid ett sätt

att ta dig av daga

det är en smärtsam saga

 

livet på jorden en prövning

varje stund, varje dag en övning

att leva inte enbart för stunden 

att inte av tvång vara bunden

 

fri och lycklig vill människan vara

ha det nödvändiga, nåja, bara

lite lyx skänker guldkant i tillvaro

i stort som litet bo

 

om framtiden kan man inte sia

men från måsten sig befria

dock framtidstro ändå ha

det skänker tröst till varje da'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-12-26 13:03



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
"Är aldrig för sent att ge upp" - Ronny Eriksson.
2020-12-29

  Solstrale VIP
Mycket klokhet
från en klok poet!
Tusen tack för dina vackert rimmade rader!
2020-12-28

  Kungskobran VIP
Hoppet är det bästa vi har
på det kan vi leva många lyckliga dar
2020-12-28

  Sparvögat VIP
Hopp och tro på framtiden så fina ord...
2020-12-27

  AiA Maria den fria

Tänkvärda ord att begrunda


Tack!
2020-12-26

    Lena Staaf VIP
En fin dikt om att vi måste bevara hoppet även om det är svårt ibland.
2020-12-26

  angela Täubert fd Jansson VIP
ja vi får göra som gräshoppan...leva på hoppet.
2020-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP