Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En gråt

Att vakna mitt i en gråt

Känna ansiktet blött av tårar
Kinderna hettande

Andhämtningen aningen ryckig
Krampar lätt
Som om gråten varit i mig länge

Att vakna mitt i en gråt
Sen välja att fortsätta

Välja att låta ljuden från långt därinne få rulla upp och förbi stämbanden
Låta tårarna åter rinna över kinderna

Känna den hisnande skönt smärtsamt skrämmande känslan av att äntligen få komma till tals
Få ge mitt oartikulerade uttryck för min sorg, min ensamhet, min smärta

Utan självcensur
Utan att hårt tränga tillbaka

Att vakna mitt i en gråt
Och låta mig få gråta




Fri vers (Fri form) av PhanLieB
Läst 303 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-12-17 00:52



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Tack för din tankeväckande dikt!
"Att vakna mitt i en gråt..."
"känslan av att äntligen få komma till tals..."
Enkelt och uttrycksfullt rör du dig i livets centrum.
2020-12-20

  Kungskobran VIP
Att till slut
få gråta ut
är en förmån
2020-12-17
  > Nästa text
< Föregående

PhanLieB
PhanLieB