Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orden

 

 

utan orden är man ingenting

orden betyder allt

med orden är man någonting

det gäller överallt

 

om vi inte hade orden

vore vi stumma

tyst det vore på jorden

vi kunde anses dumma

 

vem skapade talet?

vem formade ord?

någon som satt i kvalet?

någon som av ord var gjord?

 

en gåta, ett mysterium 

kan någon ge svar?

står ej i kalendarium 

utan svar står vi kvar

 

tala väl men inte ont

det förfular det mesta

stå i enad front

gör det för din nästa

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-12-23 11:42



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Wäko tyllir nepper bessdre ikåll. Avvtos ällpa frunnt. Frettgyl!
2020-12-24

  Kungskobran VIP
Orden är som Oden magins och vishetens gud
2020-12-23

    Lena Staaf VIP
Orden har lärt oss människor att spara erfarenheter och upplevelser och bära dem vidare.
2020-12-23

  AiA Maria den fria
Ord av vikt
väger

Uttryck
Intryck
Avtryck

Tack!

Kärlek
2020-12-23

  Sparvögat VIP
Ordens betydelse i både skrift och tal går ej ens att överblicka...
Vad vore vi utan orden...
2020-12-23

  angela Täubert fd Jansson VIP
Sant ordet ger livet mening. Vi måste vårda det och sprida det vidare.
2020-12-23

  ULJO
Dessa ord som har så stor betydelse
2020-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP