Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inför 2021

 

 

Nyårsklockors klara klang

hörs över hav, hörs över land

ringer för fred och frihet

ringer för solidaritet

 

i Nyårs mörka natt vi enas

alla människor då förenas

på himlavalv  lyser ljus

genom sorlet går ett sus

 

strålande fyrverkeri ja!

det vi väntat på i flera dar'

låt oförrätter vara minne blott

klä inte nya  skott

 

året som gått har svårt varit

plågat med virus som farit

många nära har mist en kär

både från långt och när

 

än är faran inte över

för lång tid framöver

vi måste kämpa än en tid

för våra barn o barnbarns framtid

 

lägg ner gevär och svärd

vi vill ha en bättre värld

varför strida och döda

låt glädje hos alla flöda

 

diktatorer i världen styr

allting då går överstyr

de skrattar som åt ett skämt

när soldater åt freden vänt

 

nu behövs klokhet och förnuft

politiker, sluta prata luft

mänskligheten står inför stup

den här situationen är för djup

 

något måste göras

människors röster höras

hundra år sedan pesten

tänk en stund på resten

 

de som byggde vårt land

är på väg till annan strand

mycket de offrat har

lämnat välfärd kvar

 

vi står inför ett nytt år

med Corona som sin nästa

vi önskar ändå Gott Nytt År!

och hoppas på det bästa

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-12-30 13:13



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Tack!


Tro
Hopp
Kärlek


Tack!
2021-01-03

  Solstrale VIP
Så fint diktat till trots den mörka verkligheten formar du det ljusa hoppets svärd och blidkar maran! Vi ska lyssna till kärleken, tron och hoppet till en bättre värld och börja i det lilla!
2021-01-03

  Bodingen VIP
Av hoppet finns det ingenting kvar
håller med Kungskobrans kommentar

2021-01-02

  Kungskobran VIP
Apokalypsen är nära
rädda dina nära och kära
2020-12-31

    Lena Staaf VIP
Fint rimmad nyårsdikt. Hoppet är det sista som lämnar oss!
2020-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP