Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Utan gran ingen jul!


EN GRAN KOMMER LASTAD

EN GRAN KOMMER LASTAD

utan gran ingen jul. 
gran är ju en av landets viktigaste exportråvaror.
den finns i ett flertal dimensioner
för att passa var och ens tycke och smak.

årets gran var lite svårfunnen.
ändå är den en befintlig gran.
den är gjord av min sons händer.
gran med påskägg.

den serveras vid 16-18°c
till rätter av lamm eller nötkött.
men kom ihåg att 1 gran medicinalvikt
är 21,6 % större än 1 gran juvelvikt.

vi mötte familjen gran på vägen till torpet.
mikael gran är tränare med humor för alla åldrar.
medan karl gran bestämde sig
för att bli en bråkig hund.

 kanske kunde man ställa denna gran utanför ytterdörren.

 

PS: Ljudfilen är från en tidigare verion




Fri vers (Modernistisk dikt) av Gerd-Peter Löcke
Läst 350 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-12-17 17:33



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Vi har varken jul eller gran. Det har vi inte haft sedan nittiotalet. Och det trivs vi med.
Julfirandet är av djävulen.
2020-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Gerd-Peter Löcke
Gerd-Peter Löcke