Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite nytt material till utvecklingen av systemet.


de-smarta som ser.

(Ett studiebesök hos forskarna som studerar kriminella)

Nu en liten djupdykning in i den kriminella bassängen.

Glöm inte att där finns rejält fula fiskar.

Och en och annan..

Ja, ja säg det du som sett igenom masken.

Nä, jag vill inte förstöra Er fina stunds forskning.

Vad menar du?

Inte annat än att ni är så himla välutbildade forskare.

Jag kan inget om den kriminella världen men tänkte
att om jag fick tycka något, varför inte en ny ingång?

Det kriminella är missnöjda, därför att de är smarta.

Men i vilket yrke behöver man smarthet?

I många yrken tycks dumhet, uppmuntras..

Kolla jag har en smartfåne!

Ja, ja det är Ok, Staffan.

Nej, Staffan är inte kriminell.

Jag tycker anställda blir provocerade av smarta.

Särskilt med din framtoning, Gurkan.

Vadå, kan jag hjälpa det?

Vi behöver
skapa en utbildning mitt i gängkriminaliteten.

En utbildning som de som är med hjälper till med.

En utbildning främmande för allmänheten.

Ja, som leder till nya arbetstillfällen.

Som vadå?

-Kanske så här; en får välja mellan tre lådor, varje
låda representerar, ni vet, lägg inga verktyg i bara.

Jo, verktyg, som står för vilket jobb man får och sen
hur mycket stålar jobbet ger, vi snacka reda pengar.

Såna som egentligen skulle gått till forskning om en.

Grym idé,
vi börjar forska om vår egen miljö, ett uppdrag!!

Uppdraget kan bli att få Riksdagen att förstå vikten
av ert engagemang och kunskapen som ändå finns
så varför bara låta det yttre samhället få jobb på Er
när ni kan utbilda Er själva och lämna in resultatet.

Sötvattensfisken, som med sin vackra blåa färg Är.






Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 133 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-12-17 22:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP