Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Backlash för feminismen – eller en storm i ett vattenglas?


Huskvinnans återkomst

Söndagen den 21 oktober 2018 satte hela kultursverige tydligen sitt kaffe i vrångstrupen när dom läste den unga kulturskribenten och feministen Greta Thurfjells fyra sidor långa romantiserade om konservatismens "förbjudna lockelser" med "mastodonttemän" (?) ekonomisk ojämställdhet samt den yngre generationens sökande efter trygghet. "Är detta en backlash för feminismen eller en storm i ett vattenglas" löd ängsliga rubriker som följde i svallvågorna av denna manifestationsliknande text.

Vart jag själv befann mig när allt detta utspelade sig har jag ingen aning om, för jag missade hela showen. Och ändå är jag aktiv feminist.

Förmodligen var jag i köket och lagade en trerättersmiddag till mannen i mitt liv. För jag bara älskar hur glad han blir varenda gång han kommer hem och ser det dukade bordet med levande ljus. Och jag har alltid varit allmänt intresserad av matlagning, bakning, kreativa bordsdekorationer och retropimpade kök. För mig blev det därför en kick att få denna respons från honom varenda gång, så jag gick all in om man säger så.

Tre år senare har detta beteende eskalerat för mig. Vår relation är som en gammal 50 tals film. Han har aldrig behövt lyfta ett finger här hemma. Jag gör allt. För att jag vill. Jag gillar det. Och jag är feminist.

Jag har inte kunnat läsa hela Gretas text om "huskvinnans återkomst" (pga betalvägg) men jag har läst responsen hon fick, vilket ger en hyffsad bild av vad den handlade om.

Den handlade om att vara en undergiven feminist med fantasier om dominanta män. Det är inte en förbjuden lockelse. Det är helt ok. Och även som feminist. Välkommen till klubben vi som lever ut vår läggning varje dag.

Men gör helst inte er privata fetisch till någonting som ska diktera villkoren för hela den kollektiva kvinnokampen.
Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Huldra VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-12-18 18:32Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Underbar bild!
Jag anser att alla mödrar och andra kvinnor ska vara hemmafruar.
Och det står jag för.
2020-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Huldra
Huldra VIP