Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Robin och Findus sover tillsammans


Kartongen

 

fylld med ord som inte går sätta på pränt
den vita fyrkantiga kartongen
med plastpåsen 
den grå askan som mumlar
om dagen då vi möttes
den lille apelsinfärgade kattungen
sov hoprullad i en hundmatskål
bland de övriga halvvilda i ladugården
vi fick 15 år tillsammans
åren tackar jag för, nu får han
springa över ängarna samman med
själsfränden Findus, han upphörde aldrig
sakna honom
hans syster svart och vit
överlever några år till

hämtade hem Robin i torsdags
han stod i en påse vid dörren
före jag IGÅR förmådde lyfta upp honom
och placera kartongen
bland de övriga fem
som ska få sova i minimalismen
till våren
minns dem alla
till tiden tar slut

kanhända någon åt mig skrattar men det bjuder jag på

livets glädjeämnen fångas olika lärde mig de små som barn




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 55 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-12-19 12:28



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Din dikt har så många djup - jag blir fångad - dina ord är mjuka, varma. Din berättelse kommer mig nära. Värmer mina nattstunder. TACK!
2020-12-20
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP