Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Förbrukat

  

Jag har förbrukat mina ord
försöker äta sorgen
över vad bröderna Grimm gjort
men tuggan växer i mun
går inte att svälja
tårar välter fram och väter tungan

flyttar in hos en junidag
för reflektionens skull
havets
grönskimrande djup dallrar längs klipphöfterna
ett lätt dis vilar över vattnet, en flock måsar
följer ett fartyg, som stävar ut mot havet
Allt är så stilla, tiden är upplöst av junidagens
intensiva solsken.
kippar efter luft och svalka som inte fanns
både växter och djur väntar på svala kvällstimmar
då hettan lossnar sitt förlamande grepp om allt.
- det finns inte ett moln på himlen och doftar
tång och sälta.

 




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 53 gånger
Publicerad 2020-12-19 15:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP