Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(att ha förtröstan med det. ..?)


Må syn överleva mörkret


Kastade ut glädje
kastanjetter i luften

Dansade och drog
med
Sommarens värme

Från mörkrets tid
bland blodröd gul
-nande löv och
förlamande iskyla

Bortkommen log
Sommaren inuti
sig själv

Lever strävsamt kvar där
borta vid kräftans vändkrets

Och längtar att återkomma
till högan Nord.

Med fägrande ögon av
grönskans livgivande kraft

Tillsammans med Tornseglarnas
utslungade skrin uti skyn

Att. .. inför återskapandet
återse varandra Igen

Och sedan förlora varandra
För evigt.

Det är bara så det är


Som en tillfällig meteorologisk
utsvävning,fastän vi vill annat
Är ändå vårt liv

Så älskade vän känn hur mycket
Värme det finns i kommande
Horisont

Även om kylan tillfälligtvis
omger din kropp

Så är ändå din själ
av Sol född

Uppstigen ur evighetens
Hav.





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-12-19 22:10



Bookmark and Share


  Scarlett Miryam VIP
Av sol är du kommen...
(Men hur många av oss ska åter bli det?)

Ur mörkertoner behöver man bli ledd ibland, att någon/något tar en i hand.
(Med kastanjetthand!)
2020-12-21

  Kungskobran VIP
Fint känslosamt
2020-12-20

  Sparvögat VIP
Känslofyllt vackert...
2020-12-20

    Lena Staaf VIP
Vackert, högstämt. Med längtan efter värmen.
2020-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP