Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Medan vi drömmande fångar toner


Du berättade att du länge sökt
i gruset efter en förlorad dröm
Jag såg att dina ögon råkat se
in genom den dolda dörren

Din rädsla var försvunnen
och min egen stod inte att finna
Vi var så säregna när vi gick
som figurer i en dockteater

medan tillvarons hus knakade
i sina väggar –

Så märkligt att vi finns
vi som inget vet
Som flyter som drivved
längs den stora floden

medan vi drömmande fångar toner
som vi trär på snören av liv
De blir till sånger som vi någon gång
kanske kan sjunga




Fri vers av Färdskrivaren VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-12-20 05:14



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Om man jämför med Bo Bergmans "Marionetterna" och dess mer negativa fatalism, uttrycker denna dikt i stället en ljusare och hoppfullare känsla av tacksamhet att få flyta med i livets blodomlopp, även om man själv inte kan ändra på riktningen.
Mystika upplevelser av enhet i tillvaron kan också lyfta poesin, som i denna vackra dikt!
2020-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Färdskrivaren
Färdskrivaren VIP