Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höst till vinter

det drar från norr
vinden far förbi
ansiktslös och kall
höstens svar på sommarens
smekande ljumma vindar

söker kläder som passar
vädret är ett vågspel
löven prasslar dött
när skon pressar ner dem
sommarens sista minnesbilder

kylan talar genom isen
vattnet fryser till statyer
blå is, fast i ett annat liv

dagen lånar nattens dunkel
molnen smeker trädtopparna
diset kapslar in vinterskogen

här inne har inte vintern nått
värmen kommer inifrån
ljusens skuggor
ett ljudlöst skådespel
mörkret kan inte släcka ljuset




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 271 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-12-20 13:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg