Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orientering i Coronadjungeln


Ingen möter någon på riktigt och alla har vi blivit motpoler. Beredda rörelser viker snabbt undan. Som en dans där straffet blir att man vidrör en annan människa eller råkar andas nära en individ som kanske bär på en smittad närhet. 2 meter ifrån varandra lär vi kunna andas utan fara.


Du blir en motpol och jag är en motpol däremellan rör sig pandemin på lätta fötter tills den landar hårt och rejält.


Jag rör mig bortåt, du rör dig hitåt, jag backar, du kliver åt sidan , där stod någon annan och närheten är ett faktum. Håll andan, säg inget, inte ens förlåt, bara gå ...




Fri vers av Elaine.S VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-12-21 00:57



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Väldigt fin beskrivning av de underliga krafter som styr oss nu i ängslan.
2020-12-21

  Larz Gustafsson VIP
Plus och minus dras dock till varandra.
(Hur det var för Emanuel Minos vet jag inte...)
Men om du tänker dig en magnet och en bit järn...

I Tanzania utlyste presidenten, så snart man hörde talas om pandemin, tre dagar av bön och fasta.
På grund av det är Tanzania ett av de länder som knappt drabbats alls.
2020-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP