Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

God Jul alla poeter!

Hälsningar från väster

från en strand vid oceanen

hälsningar från öster

i en tid när gröna granen

står här i ett hörn

för att signalera jul:

skumtomtar och julmusik

och knäck och annat kul.

Det är tid att hasta

för att skaffa oss det sista:

vi behöver glögg 

och annat på vår lista

vi behöver köpa

för det är det man gör

Stressa runt i vimlet?

Det ger väl gott humör?

 

Det blir säkert bra

även utan julkommersen

- jag behöver lugn

för att skriva sista versen

orden som skall till

på julbreven till vänner,

till släktingar, bekanta

till alla som jag känner.

Vi kan inte ses

men vi firar väl mentalt?

Tryggare vid datorn,

betydligt mindre halt!

Lite mindre möjlighet

till en gemensam dans:

sådan blir vår tillvaro

med social distans.

 

Hälsningen i lådan

med vintersnömotivet!

Vi läser julkortsraderna

från vännen mitt i livet

och tänker på de stunder

vi haft igenom åren:

som resorna tillsammans

till sjöstränder om våren

som något prat en sen kväll

till te och ost och kex

när dagen gick mot natt.

Ja. minnena de väcks!

Det krävs då inte mycket

av ord i julens brev.

Det viktiga är bara

att det var du som skrev.

 

Nu önskar jag att alla

poeter här i världen

skall få en härlig jul

med vila: ni är värd den!

Ät gott med de omkring er

och mys och sjung och må

och kan ni ta det lugnt

så är det ju just då

som era diktverk föds

inför året som snart stundar:

man drömmer ju som bäst

när man tar det lugnt och blundar.

God Jul, vi möts och ses

någon gång när ödet vill.

Njut nu av allt det goda

som gröt och ägg och sill!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers av Peter Olausson VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-12-21 09:50



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Tack!

Önskar dig en berikande cirkel att beträda 2021!

Allt gott!


2021-01-05

  Minkki VIP
senkommen läsning, så återstår att önska God fortsättning på det nya året!
2021-01-02

  S.A.I. Steve Lando VIP
Gott nytt år på dig!
2020-12-28

  Rise Little One
Tack för din fina dikt samt önskar jag dig God Jul med!
2020-12-22

  Öknens Ros VIP
En God Jul önskar jag även dig! :)
2020-12-22

  Eva Langrath VIP
Tack för fin Julhälsning på rim.
2020-12-21

  Kajan VIP
En fin och passande julhälsning i dessa tider, och snygga rim dessutom.
2020-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP