Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allt tyder


Osmaken ligger tjock
i befolkningsstatistiken

Diarierna förförs
med nit och redlighet

Omvägarna tas
med stor försiktighet

Tillvaron lutar sig framåt
i fåtöljen

Tammetusanfotingarna
kringränner halsstarrigheten

Tavelsuddarna sover sked
i namnbytena

Dagarna står och hänger
runt årsskiftena

Hagelbrakarna brakar
i finska fortsättningskrogar

Allt tyder

Ja, osmaken ligger;
diarierna förförs;
omvägarna tas;
tillvaron lutar;
tammetusanfotingarna kringränner;
tavelsuddarna sover;
dagarna står;
hagelbrakarna brakar

Omvälvet
i jordräjong och stjärneströ
är så rikt på överlevnadsskäl
att Svarta Dödens blänke
måste lysa med sin närvaro
i allt som vill finnas,
utan och innan
och efter
och underhand

I plötsliga korridorer,
knakande som glaciärsprickor
skymtar figurer som Leonard Cohen
i svart kostym och blanka skor

Bob Dylan står med kastspö vid Styx
och landar nödrim
när otiden sjunger
i blåis och samurajsvärd,
och tidens ytspänning välver
millenniekatedraler
över strandpiparnas hieroglyfiska budskap
i Saimaas strandsand,
och allting går till sitt

Stillasittandet punktmarkerar

Rörelse är minutiösa upprepningar
i något segt

Mareldarna flammar i mina ögon;
blind faller jag i ljusfloden
med trasiga bokstäver
i språkdräkten




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-12-21 13:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP