Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gemensamt skriven av mig och Elinor Sörensson


Mot ljusnande horisont 2


Vintersolståndet passerar
utanför mattas svartheten
långsamt ut i en bunden
uppsättning impulser
vilka till en början
pulserar till takten
av en hästskjuts

hovarna målar stadens
nysnögator med mönster
den svarta manen glänser
under vita flingor
svansen svänger
rytmiskt med
bjällrors klang

med stadigt grepp
om tömmarna rullar
droskan inunder
strimmor av ljus där
luften smäktar vår
och en cittra signalerar

solvändefestens dag
hälsas vördsamt med
sprödaste strängaspel
horisonten öppnas
åter upp för
solskiveglödens glädje

så har mörkret åter
vindlat bort
i ett blånat fjärran
och utefter landsvägen
vecklas taken upp
på susande armadan




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-12-21 19:01



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
I två
Ljus
Livskraft
i ljuva
vibrationer


Tack!
2020-12-23

  Öknens Ros VIP
Ljusets tid välkomnas med glädje.
2020-12-22

    Lena Staaf VIP
Vacket bild, stämningsfullt, nästan som ett återhållsamt jubel inför den kommande ljusa årstiden. Man rycks med av texten!
2020-12-22

  Hon kallar sig poet VIP
En fin julstämningsfull diktduett :) Era röster går väl ihop ... man känner nästan att man är där i miljön och sången
2020-12-21
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP