Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

*!*!*!*Jul-inflytande på nyinflyttade*!*!*!*




Älven hade stort inflytande
På de nyinflyttade rörde sig
Ständigt mäktigt med värdighet

Bland susande granskog och bildade
tunna isskorpor som skörklirrande
krasades sönder i malande strömmar

Kanske skulle man om den värsta
Kylan kom även kunna gå över ena
sidan till den andra hade de gamle
Berättat

Innan Coronan kom och de gick
In och stängde om sig själva


Snön hade de redan hunnit bekanta sig
med. De boende där borta i förläggningen

Medans deras eget land brann
i krigets förödande eld
Skulle man i det fredliga landet

Fira med presenter till alla snälla
Från en fet vit/röd klädd gubbe

Som fått för sig att färdas med
(ett svårt ord):Ursprungs befolkningens
skenande Renar

Och samma gubbe som när man sen tittade på
Tecknad film från teven, skrattande stämplade OK på små-flick Dockors rumpor

Ett bestämt klockslag
På en bestämd dag
Varje år

För så var den speciella
Traditionen i det fredliga
Landet

Och det var ju bara att ta
Efter med ett stickig
Träbuske utklädd med en

Massa grejer hängande på
grenar i varje Vardagsrum

Så att man sen (svårt ord)
Kunde känna sig riktigt
Assimilerad!

I Det fredliga polka-gris
röd/vit randiga Landet










Fri vers av Sefarge VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-12-22 09:47



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Då fattigt folk som bott i skjul
kommer hit och få uppleva Jul
kollar pyntade granar inomhus
i fönster stjärnor samt juleljus
ser allt västerländskt överflöd
delas ut av skäggig gubbe röd
se dennes renar stå parkerade
undrar nog vart dom migrerade


2020-12-24

  Kungskobran VIP
Var och en sin egen lyckas smed
2020-12-23

    Lena Staaf VIP
En dikt med våra julseder betraktade med andra ögon än våra egna. Fint! Jag har läst att det är en hel del muslimer som börjat fira jul som vi med gran och julklappar, fast sin egen tro har de ändå. Måste man vara assimilerad? Det borde räcka med att vara inegrerad. Måste vi alla vara lika dana?
2020-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP