Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så var det jul, igen.

Jag har alltid dansat dagarna före jul.
Lekt, skrattat, sjungit jullåtar för full hals
medan jag klätt granen och lagat mat för ett helt kompani.
Jag har aldrig upplevt julstress, för jag har bara haft roligt.

I år hänger depressionen över mig,
Värken i kroppen maler ner mitt självförtroende till inget
och jag orkar inte ens le åt eländet.

Vilset stapplar jag omkring och försöker göra julfint hemma.
Du ser hur jag vinglar och tar saker ur mina händer,
innan jag tappar dem.
Jag blir arg och stänger in mig i sovrummet och gråter.




Fri vers av kirsti ylinikka VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-12-22 17:25



Bookmark and Share


    Muppetto
All denna press att allt ska vara perfekt till jul. Ibland orkar man inte.
Varför fortsätter man resa sig och kämpa vidare när livet suger. När värken är outhärdlig och varken glädje eller ork finns att finna?

Jag hoppas ändå din jul blev fin och att du en dag kan glädjas åt julen igen. ??
2021-02-26

  Larz Gustafsson VIP
Om nu julen är så fantastisk som vissa påstår, borde den väl vara tillräcklig för att göra folk lyckliga.
Men det är den INTE.
Den är en bluff.
Jag tar varje tillfälle i akt att meddela barn jag möter att tomten inte finns.
2020-12-22
  > Nästa text
< Föregående

kirsti ylinikka
kirsti ylinikka VIP