Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Finns det några rädda barn? (Min klimatkamp 24/12)

Ho, ho, ho, finns det några rädda barn här?

Ja, tydligen, enligt en artikel i DN.

"Klimatförändringarna diskuteras ständigt. Samtalen till Bris visar hur allt fler barn och unga känner en växande oro inför framtiden. Hur ska man prata med barnen om klimatet? Och vad säger barnen själva?"

Barnen själva säger att dom är oroliga. Dom vuxna (i kommentarsfältet) säger att det är media som skrämmer upp barnen; det finns inga farliga klimatförändringar att vara orolig för.

En person skriver:
"Värdens stora problem är varken klimatförändring eller Covid 19. Det är befolkningsökningen. Ökningstakten är en fördubbling på 50 år."

Ja det måste ju kännas lugnande om man är ung; man borde överhuvudtaget inte ha fötts... För det är väl så det ska tolkas, att inga fler svenska barn borde födas?

Jag har aldrig förstått vad dom som pratar om befolkningsökning menar ska vara lösningen. Man brukar väl säga att när folk blir mindre fattiga så föder dom färre barn, eftersom fler överlever. Men jag tror inte dom menar att minskad fattigdom är lösningen. Så vad menar dom? Sterilisering? Av vilka då, beslutat av vem? Låta pandemierna ta död på "överskottet"? Flera krig?

Inget av ovanstående låter som något som skulle göra barn och unga mindre oroliga.

Kanske vuxna skulle börja informera sig kring klimatet. Lyssna på forskarna. Och lyssna på sina barn. Det skulle nog göra barnen mindre rädda.
Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 30 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-12-24 18:42Bookmark and Share


  Burn VIP

Hehe, berättigad fråga!

För det finns mycket att som barn vara rädd för nu. Och de vuxna behöver absolut börja lyssna på forskarna; det är inte underligt att det finns oro och rädsla hos barnen när de vuxna beter sig så jävla korkat.

Befolkningsökningen är ett gigantiskt problem - men det kommer aldrig upp på någon internationell agenda. Man vill överhuvudtaget inte ta i den frågan. I och med att det inte finns bara ett enda land i världen eller en enda världsregering eller en enda president, så finns det ingen stor ledare och visionär som kan besluta att världen ska göra si och så för att lösa klimathotet och att det ska införas födslobegränsning över hela världen. Vilket är vad som behövs. För vi kan inte hålla på och bli fler och fler miljarder; vi tar då över mer och mer av naturen och av djurens och växternas ekosystem, vilket i längden leder till katastrof.

Men att världens länder ska komma överens om födslobegränsning och att sedan kunna styra det, det är inte realistiskt.

Jag får hela tiden en märklig känsla av att läsa det som politiker världen över säger om klimathotet just för att jag har aldrig en enda gång hört någon ta upp att vi måste se hela bilden, dvs hela planeten och allt som sker med den. Det finns ingen som tar i en helhetsbild, antagligen för att det finns inte någon som kan göra det.

Det är verkligen inte konstigt att barn och unga känner oro nu; det är verkligen en helt annan tid nu. Och ja, barnen behöver lyssnas på. Och de vuxna behöver skärpa till sig.


2020-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP