Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En exploasion. God jul, politiker och ni andra!


Det (sken)heliga strandskyddet


Stranden nöts och trampas ned
åå-å-åh
Vem som helst får vara med
åå-å-åh
När stranden gråter lyssnar vi
å-å-å-åh
till all dess sång med klagan i
å-å-å-åh

Ankor skiter ned vår strand
åå-å-åh
oftare än blott ibland
åå-å-åh
och stenen med guanodoft
å-å-å-åh
erinrar om ett unket loft
å-å-å-åh

Myror vandrar på vart gräs
åå-å-åh
Ogräs frodas på vart näs
åå-å-åh
Som om ej detta vore nog
å-å-å-åh
så betar älgen strandens skog
å-å-å-åh

Det är alltså skyddet värt
åå-å-åh
Har vi alltså intet lärt
åå-å-åh
Nu måste något göras fort
å-å-å-åh
mot nässelblom och harars lort
å-å-å-åh

Pengar är den rikes dygd
jaa-a-a
De kan öka ut en bygd
jaa-a-a
och stränderna kan tomter bli
ja-a-a-a
och luften kan från flyn bli fri
ja-a-a-a

Kapitalet flyttar in
jaa-a-a
gör den vackra sjön till sin
jaa-a-a
förädlar den till ny nivå
ja-a-a-a
och djuren tittar snopet på
ja-a-a-a

Över skogen, en gång grön
jaa-a-a
stiger jublet högt från sjön
jaa-a-a
av vattenskotrars förarkör
ja-a-a-a
med ingen tystnad mer som stör
ja-a-a-a!



24/12 2020




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-12-24 19:21



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
rätt så synd detta att vi inte kan ha stränderna gemensamt - tänk allemansrätt!
2020-12-24

  Nanna X
Åh så många fåglar man inte hinner rädda. Fin fågelsång i alla fall.
2020-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP