Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


trädet



bestämmer inte vem som söker skuggan
vid dess fot
eller andas dofterna då det blommar
det står där året om
vem uppsöker inte friden då löven samtalar
med själen
och lyssnar till vårens röster
som häckar bland trädets grenar
det står vilken som helst fritt
men inte att kapa det med roten
allemansrätten skyddar det

bestämmer själv gör människan
vad gynnar och vad skadar
med tiden lär vi oss skillnaden
mellan sött och salt
visst känner vi sorg medlidande
men vi finner samhället
gärna nyttjar de som arbetar dygnet runt
och även de sköra
har rättigheter andas syrerik luft
vi ska inte drunkna resa oss
och falla åter och åter igen


*

trädet efter beskärningen
slår ut igen
och månen i nedan
den tilltar igen
överväg detta
förlorar den gode aldrig modet
när ödet är onådigt

Bhartrihari




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 147 gånger
Publicerad 2020-12-25 11:00



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
!
2022-04-21
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP