Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Något trösterikt och oändligt

Det är något
trösterikt
och oändligt

i ljudet av
en väggklockas
taktfasta tickande

i ett torpkök
med knastrande
vedspis

i kaffekvarnens
malande av bönor

i skymningens
snöfamnade granar

i vevgrammofonens
knastrande dragspelston

i lieskärets
rytmiska rörelse

i höhässjornas
tigande återkomst

det är något
trösterikt
och oändligt

i åldrat väggurs
heltimmeslag




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-12-25 14:13



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Det vilar lugn och harmoni i din fina text
om gångna tider!
2020-12-28

  BenGust VIP
Det är något trösterikt i igenkännandets
närvaro. Dessa olika skeenden och ting
vilka bidrar till sin egen varseblivning.
2020-12-26

  Kajan VIP
Den här tycker jag mycket om, att vila i det lugna, trygga. En slags tidlöshet råder, sida vid sida med den i dikten centrala väggklockan. Föder fantastiskt fina bilder.
2020-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP