Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EFTER FESTEN

Blott tomheten är kvar i nyårsnatten.
Det fulla ligger uppdrucket och slut.
Bengalens falska eld har brunnit ut.
En fluga drunknar i champagneslatten.

Dess vingar fladdrar uppgivet i glaset.
Trumpeten blänker matt med trasig trut.
Dumbommen har lagt bort sin huvudstrut.
Det nya året avslutar kalaset.

Predikaren och Ordspråksboken spår,
att levnadens fåfänglighet och trånad
är blott en pust, av evigheten lånad,

men meningslös för det som återstår.
Nu är det åter januari månad.
Snart är det över även detta år.













Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-01-02 17:36



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
En nyårssonett som gör intryck och lockar till läsning på nytt.
Rytmen finns där, i de flesta av raderna. Fina rim.
2021-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP