Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blottkobbad

 


Blottkobbad 


Låt mig nämna känslan av en låt, ett minne, som trippar runt i hjärtat. Låt mig nämna andning och puls som helt plötsligt lever sitt eget liv och på ett underligt sätt inte hör ihop med mig. Ändå är hela mitt jag på ett så intensivt sätt att det inte går att räkna alla sekunder som går. Hur dagen sen präglas av tonen som ömsom leker, smeker och smörjer de kugghjul som måste inse att ingen dag är den andra lik. Tiden går, allt förändras men så tillbaka till den där låten som suddar bort all tid som gått. Så när känslan nu känt klart och skriver orden som kanske inte handlar om någon eller något utan om livet självt så förblir den där låten det som får mig att stå helt blottkobbad när den når mig.




Fri vers av Elaine.S VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-12-25 18:49



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Musik ( och dofter!) kan på ett ögonblick flytta en tillbaka till en speciell situation, knivskarpa minnen av ansikten, röster, känslor...
2020-12-25

  Larz Gustafsson VIP
Ett nytt adjektiv för Svenska Akademien att bita i...?

Har du hört "Du som bara sett vårar" med Doris Svensson?

https://www.youtube.com/watch?v=v2CIOv_4Mbk

Jag var 8.

2020-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP