Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömpoesi

Minnen överallt -
såren och salt -
tårarna som runnit för en vän,
alla kvinnor, alla män
ta igen
nypon när det är vått och kallt.

Kyssar som brinner,
allt försvinner.
Kärlek är mer än en sliten fras,
kropp av sot, vingar av glas -
varm emfas.
Ingens förlust, ingen vinner.

Famna djupt och stort -
blick likt en hjort -
strövtåg och tågresor utan slut,
spilla vin och spilla krut,
dricka lut.
Tänka lagom, inte för fort.

Blanda - dela om -
ord, gick och kom.
Bilder i ett kaos kastar loss
livets sorger över oss
som ett bloss
för ett glas med mörk Kuba-rom.

Stryk luggen;stryk klart
skjortor med fart;
ur pannan, pannan med gammal sump.
Putsa den med sot och lump -
oljepump -
oljefat, döden kommer snart.




Bunden vers (Annat versmått) av Lars Beermann
Läst 112 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-08-13 18:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Beermann
Lars Beermann